Articles

Paraules per a Zapatero

D'Avui.cat

Zapatero ha admès que hi ha crisi econòmica i ha pres una decisió radical: afrontar-la amb poesia. Durant la campanya electoral ja va exhibir el seu bagatge cultural tancant els debats amb Rajoy amb el "bona nit i bona sort" d'Edward R. Murrow, el periodista nord-americà popularitzat per la pel·lícula de George Clooney. Ara, ZP tiba de José Agustín Goytisolo i Palabras para Julia per justificar l'optimisme infantil amb què encara la recessió: davant dels delegats i dels periodistes que assistien divendres al congrés del PSOE, va argumentar que seria un pecat mortal "entregar-se, apartar-se arran de camí i dir no puc més i aquí em quedo".

Molt bé. Després del vers pot passar el platet, però ens agradaria saber què més farà. I també volem saber què en sortirà de l'anunci d'aquest dilluns, que el compromet a regular el dret a una mort digna i a revisar la llei de l'avortament. Se suposa que l'objectiu és que la llibertat personal avanci en un terreny enfangat per la hipocresia. Se suposa que algú que s'està morint ha de poder decidir com ho vol fer i que les dones han de poder interrompre un embaràs, dins dels terminis raonables, sense fer veure que s'han trastocat. Se suposa. La realitat és que el pànic al PP porta els bons propòsits de ZP a solucions tan poètiques com inútils, com va passar amb la llei de la memòria històrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.