Articles

Urnes amb funeral

D'Avui.cat

Enterrament en diumenge. ETA ha assassinat aquest migdia un exregidor socialista que no representava, políticament, ni la tercera fila del seu partit. I ho ha fet a Arrasate, una ciutat emblemàtica per al nacionalisme basc i amb alcaldessa d'ANB. Tot plegat, una venjança d'estil inequívocament sicilià per la ruptura del procés de pau i
l'empresonament de la Mesa Nacional de Batasuna.

L'atemptat afectarà les eleccions? Aquesta vegada, no. Al marge de la seva utilització política, la violència al País Basc ja no és una prioritat per a la societat espanyola, que cada cop més el considera un anacronisme. Després de l'11-M, ETA ja no mobilitza i, per si fos poc, l'atemptat s'ha dirigit contra el PSOE.

Al marge de la mort d'una persona, de la tragèdia d'una família més, les societats espanyola, catalana i basca haurien de reflexionar i exigir els partits que les representen que no se suspengui la campanya electoral. Ni per la mort d'Isaías Carrasco, ni per la de les dones que s'han enterrat aquests dies. La democràcia comet errors, però no pot ser tan vulnerable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.