Articles

'No podemos'

D'AVUI.cat

Ens enorgulleix representar Espanya i passejar el nom de Canàries en una competició d’aquest nivell”, declaraven fa un mes els joves Carlos Reyes i Jackson Díaz al diari Canarias 7. Tots dos s’havien guanyat la classificació –en una competició disputada a Madrid– per al Mundial Sub-23 de Bowling que s’inaugurarà d’aquí a dues setmanes a Orlando, Florida.

Doncs no hi aniran. El passat 23 d’abril el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Lausana va sentenciar a favor de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling i això permetrà que la senyera desfili, en peu d’igualtat, amb la resta de les banderes del món. Totes? No! Un llogarret del sud d’Europa no hi vol anar perquè hi ha catalans. El cas és que la Federació Espanyola es nega a participar-hi encara que es tracti d’una competició oficial reconeguda pel COI.

A mi em sap greu que Reyes i Díaz perdin les seves il·lusions esportives a causa del boicot polític del seu país. Per culpa del nacionalisme, en definitiva. Segurament ells, que són esportistes i porten temps entrenant, hi anirien, però no els deixen. No hi haurà la roja a Orlando el 18 de juliol. Ves per on.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.