Articles

Amor de jutge

D'Avui.cat

Gran sorpresa amb la sentència que anul·la la condemna dels gironins jutjats per la crema de fotos del rei. Per una filtració periodística, se sabia que el tribunal encarregat del recurs ordenaria repetir el judici, ja que no es va permetre als acusats declarar en català. Però si la música ja ens va sobtar, no creuré ningú que digui que s'imaginava la lletra de la sentència: una defensa abrandada del dret dels ciutadans a expressar-se en la seva llengua davant dels tribunals.

Un cop superat l'atordiment, un prec i un advertiment. El prec: si aquests 20 (vint!) senyors-senyories de l'Audiència Nacional ho tenen tan clar, que facin una calçotada i hi convidin col·legues com Ana Ingelmo, la magistrada de Barcelona que va obligar un testimoni del crim de Berga a parlar en castellà. I de passada que s'hi enduguin els advocats de la COPE que han denunciat una jutgessa gallega que permet el gallec a la seva sala.

L'advertiment: la sentència destil·la condescendència. Aquests jutges, que esgrimeixen la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, es refereixen al català com si fos un pintoresc i fràgil ornament cultural d'aquesta gran pàtria que és Espanya. I així, subtilment, ens recorden que hi estem lligats fins que la mort ens separi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.