Articles

Camps i Ferran, una mateixa crosta

El govern valencià ha decidit que amb una ja en tenia prou. Per evitar quadres heroics i contraproduents, amb catalanistes fent pinya a l’entorn d’una bandera, els seus tècnics se’n van anar diumenge a la nit al repetidor de la serra de la Carrasqueta –que permet que el senyal de TV3 arribi a les comarques meridionals– i el van precintar sense gaites ni avisos previs. Els valencians del sud, doncs, avui ja no veuen les emissions de Televisió de Catalunya.

La pregunta és òbvia i immediata. Si l’executiu que presideix Francisco Camps no ha precintat fins ara cap de les emissores que emeten alegalment o il·legalment al País Valencià, per què ha perpetrat una mesura tan bèstia amb l’única que utilitza com a idioma vehicular la llengua dels valencians? El president Montilla i el conseller Saura en tenen la resposta. Ho han fet per motius “polítics” i “electorals”. No pas “tècnics”. Quina estesa d’intel·ligència! Poc hi té a veure la tècnica, quan es tracta del PP valencià. Més aviat són pretecnològics. Rascant rascant, a més, Camps havia arrancat un multiplex més de televisió digital terrestre al ministre Joan Clos i portava camí d’aconseguir-ne un altre. No se les acabaran, les freqüències.

L’urpa del govern valencià ha actuat, doncs, per unes altres raons. Polítiques? No cal dir-ho. Electorals? I tant. L’anticatalanisme disfressat de reivindicació pastoral valenciana té clients i dividend. I aquí sempre estem d’eleccions. Però no és només això, president Montilla i conseller Saura. Hi ha, igualment, unes profundes raons nacionals. Volen també extirpar la crosta “catalanista” al País Valencià. La mateixa que tan molesta el diputat Joan Ferran. I s’ha d’arrancar on es fa: al nord i al sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.