Articles

L'exsocialista, ZP i les gesticulacions

D'Avui.cat

Rosa Díez, exsocialista i exconsellera del govern basc, ha tornat a abusar del recurs més fàcil per agitar les masses espanyoles: la llengua. D'entre tots els temes que podia abordar, ha triat la (fictícia) discriminació del castellà per justificar el seu vot contra la investidura de Zapatero.

És un misteri com s'ho fa Díez –i el PP quan ho fa, que ho fa sovint– per mantenir que el castellà està en dificultats a Catalunya i al País Basc. És tan evident que és fals, que costa d'imaginar qui són els seus interlocutors. No deuen anar mai a cap bar i deuen tenir un contracte d'exclusivitat amb els taxistes que no et fan repetir els noms dels carrers en castellà. I no deuen passar mai per davant de cap escola quan els alumnes surten de classe i, majoritàriament, parlen en castellà.

Díez ha aprofitat la votació al Congrés per exhibir-se i exhibir les seves obsessions. L'exconsellera basca s'ha convertit en una caricatura però té el seu públic, que aplaudeix només la gesticulació. Una gesticulació tan buida de contingut com la que va exhibir Zapatero dimecres, quan es va erigir en defensor del català i l'euskera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.