Articles

Canviar les regles del joc

D'AVUI.cat

L’adhesió de Tele-5 al Manifiesto por la lengua común –aquest text que defensa una asimetria en matèria lingüística en favor del castellà que deixa molt curt el que sobre la matèria diu l’article tercer de la Constitució espanyola– ha originat una campanya de protesta promoguda per la Plataforma per la Llengua.

Es tracta d’una sèrie de cartes de queixa adreçades al conseller delegat de l’emissora, Paolo Vasile, als anunciants de la cadena i al ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, en què es recorda que Tele-5 gaudeix d’un règim de concessió de l’espai radioelèctric públic difícilment compatible amb un posicionament contrari als principis democràtics de respecte a la diversitat cultural i lingüística.

Però el fet que Tele-5 s’hagi sumat a aquest manifest no és el més preocupant de tot plegat. És molt més greu la flagrant inconstitucionalitat del text, un fet reconegut al mateix manifest, que demana canvis a la llei de lleis. No deixa de ser curiós que els mateixos que sempre han defensat la Constitució com a intocable ara vulguin canviar-la. ¿Ara sí que es poden canviar les regles del joc?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.