Articles

'Internacional' blavera

D'AVUI.cat

El blaverisme ha creat la seva pròpia Internacional amb la creació de l'explícita plataforma No Hablamos Catalán. Formen part d'aquesta entitat associacions de la Franja de Ponent, el País Valencià, les Illes Balears i el Principat de Catalunya. Esperem que ben aviat s'hi afegeixin associacions d'Andorra, l'Alguer i la Catalunya Nord, ja que d'aquesta manera els seus socis podran enorgullir-se de tenir representació arreu de l'àmbit lingüístic del català, altrament dit Països Catalans.

Òbviament, les entitats que en formen part no utilitzen cap de les vint o trenta llengües diferents al català que asseguren parlar sinó que tiren pel dret i s'expressen en castellà. Curiosament, dominar tantes llengües no els permet comunicar-se ni tan sols entre els membres de la mateixa associació i han de recórrer a això que en diuen lengua común per poder-se entendre. Al capdavall, l'única intenció d'aquests tipus d'associacions és intentar dividir la llengua catalana en tantes variants com parlants, amb la paradoxa que polititzen el castellà en convertir-lo en amalgama de l'anticatalanisme.

Imaginin per un moment que entitats defensores de la singularitat del castúo, el panocho, el cubà i l'argentí, molt respectables totes elles, muntessin la plataforma "No hablamos castellano". Imaginin la reacció dels partits polítics i les institucions espanyoles. Per afartar-se de riure, oi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.