Opinió

mirades

Jordi Grau

La Diva es pren un descans

El local de Girona tanca i deixa òrfena una clientela fidel. Susanna del Saz, cantant lírica, tornarà als escenaris

Tinc un amic ben preocupat. L’Àngel Rodríguez Vilagran, periodista, no sap on podrà anar a fer una copa quan surti per Girona a sopar. “No hi ha llocs per a la gent gran”, es lamenta, i no li falta raó. ¿On trobar un lloc obert tot l’any amb una música que es faci sentir, on prendre un combinat o una copa en condicions, assegut i sense que et mirin malament perquè ja has passat els 50 d’edat? Des de feia cinc anys ho tenia resolt: La Diva, un restaurant que oferia espectacles, cocteleria i on en funció del dia hi havia actuacions musicals o karaoke. Però La Diva ha anunciat que el 24 de juny serà el darrer dia que estarà obert, al carrer Figuerola.

La Diva és Susanna del Saz, cantant de llarga trajectòria artística en el món de la música lírica, popular i lleugera. Amb una veu impressionant i un currículum envejable, fa cinc anys va decidir obrir el local que va batejar com el que és, juntament amb en Sergi, el seu company i un mestre de la cocteleria. Oferien sopars i després espectacle i copes. I els anava molt bé. Però ara tanquen. “No, no és per motius econòmics, com alguna gent es pensa. Tanquem per una necessitat de salut mental i física. No podem més i ens cal descansar.” La Susanna utilitza la màxima guardioliana: “Ens hem buidat i ens cal parar.”

La clientela de La Diva era de tot tipus. El karaoke dels divendres era espectacular. Hi participava tothom, però hi havia unes veus que el feien particular: espectaculars, de gent que havia estat i podria encara ser professional. Fins i tot una part de la clientela ha demanat reiteradament a la Susanna i en Sergi que reconsiderin la seva decisió, però no hi ha marxa enrere: el local reobrirà però amb altres propietaris i un nou enfocament. La clientela de La Diva quedarà, doncs, òrfena. “Ens ha emocionat moltíssim que alguns clients ens hagin ofert suport econòmic pensant que aquest era el problema. O mantenir el local sense nosaltres un temps, per tornar, però ja havíem pres una decisió.” La Diva s’acaba com a negoci però, després d’un estiu de descans i d’una operació quirúrgica, la Susanna del Saz tornarà als seus bolos, les seves actuacions.

Cantant lírica amb estudis al Conservatori Isaac Albéniz i amb diversos cursos de perfeccionament de tècnica vocal, la Susanna ha trepitjat fort als escenaris des dels 16 anys. Cantant d’orquestres com ara la Costa Brava i la Selvatana, ha actuat en la Cantada d’Havaneres de Calella i en els Musicant de Campllong, ha participar en musicals i obres teatrals. Amb Nito Figueras al piano ha interpretat jazz, soul, swing, boleros i balades; ha publicat discos com ara País petit; ha protagonitzat espectacles, Amando a Manzanero, i ha cantat òpera a cappella. Amb el local, que va obrir el 2018, va haver de deixar de fer actuacions. Ara hi tornarà. Però no descarta que hi pugui haver una Diva 2, en un altre lloc però per a la mateixa gent. De moment el 23 faran un karaoke de revetlla i el 24 diran adeu. I els dies 26, 27 i 28 faran un mercat a l’americana: obren La Diva per vendre mobles, quadres, màscares, làmpades, cortines, tota la seva decoració. La Diva tanca, però la veu de la Diva Susanna del Saz no deixarà de fer-se sentir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia