Opinió

mirades

Jordi Grau

L’esperit de Nadal de la Simfònica

El Nadal s’avançarà un mes a l’Auditori de Girona amb el nou projecte de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

Quan torna la tardor, un dels elements que ho anuncien, almenys des del 2008, és la presentació del treball que la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya oferirà al novembre a l’Auditori de Girona. La SCCC, impulsada per Metalquimia i la Fundació Metalquimia, és un projecte que va néixer per donar suport als músics joves de casa nostra i a la música del país. En una combinació extraordinària i amb la voluntat de fer país que han tingut sempre els projectes de la fundació, van decidir combinar en una orquestra simfònica de gran format músics de corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines amb els instruments de vent de músics consolidats, els components de La Principal de la Bisbal. Tot això sota la direcció de Francesc Cassú, músic, compositor i director de la cobla oficial de la Generalitat de Catalunya. Cal suposar que al darrere de tot plegat hi havia la idea de Narcís Lagares, fundador de l’empresa i instrumentista i compositor de sardanes. Un home ferm, de país, amb idees clares que li van permetre construir una empresa que exporta les seves màquines arreu del món, i que va transmetre als seus fills, Josep i Narcís, la idea de l’excel·lència que els ha permès ser reconeguts arreu. I que, sense llei de mecenatge, fa temps que és un gran mecenes al servei del talent que tenim al país.

Han estat molts projectes musicals des del 2008. Però aquest any arriba el tancament de la trilogia Emociona’t amb la SCCC, que va començar el 2021 amb 25 anys de Música Global, amb els grans èxits de la discogràfica gironina, va continuar l’any passat amb l’extraordinari Himnes del cor, un viatge emocional per les grans melodies del món, i que es clou aquest any amb The Spirit of Christmas. Josep Lagares explica que van triar aquestes sintonies del Nadal de tot el món “perquè en temps de guerres, tribulacions i disrupcions, ens cal més que mai eixamplar, en l’espai i en el temps, la serenor del Nadal”. Els concerts dels dos darrers anys van ser retransmesos per Televisió de Catalunya, amb una gran audiència.

Torna a ser un repte. D’entrada amb tres funcions els dies 24, 25 i 26 de novembre a l’Auditori de Girona, amb entrades ja a la venda i una part dels beneficis destinats a entitats socials (Càritas, el futbol social de la UE Olot i la Fundació Tresc). Aquest any el projecte, que s’ha enregistrat a l’Auditori i als estudis 44.1 d’Aiguaviva, reuneix 140 músics, entre l’escenari i els que treballen al darrere. I al davant de tots ells, sis solistes de gran nivell. Són cares conegudes perquè han treballat molt amb la SCCC: Beth, Elena Gadel, Miki Núñez, La Pau i Joan Garrido. Aquest any s’hi afegeix Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició d’Eufòria, amb una llarga trajectòria al darrere i artista revelació del 2023 per a Enderrock. La cantant vallenca toca també el violí. Hi haurà cançons d’Ed Sheeran, d’Elton John i Mariah Carey, però també molts altres èxits que tots coneixem. I una cançó d’estrena que han compost Beth Rodergas i Adrià Barbosa, que signa els arranjaments del projecte. L’esperit del Nadal arribarà un mes abans a l’Auditori i serà gràcies a la Simfònica de Cobla i Corda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.