Articles

Ja sabem qui és Joan Ferran

Consultat el tesaurus de la política catalana de darrera fornada, aquest cronista ja sap qui és Joan Ferran. Portaveu adjunt del grup socialista al Parlament i pretès capità del PSC de Barcelona. Caram i molt bé. Molt de gust, diputat i capità Ferran. Ha entrat per la porta més bèstia a la notorietat política, vostè. Ara només cal desvelar dues incògnites més. En primer lloc, què i qui hi ha al darrere de la caça de bruixes catalanistes que el senyor Ferran, pingüí d’honor, ha decretat a Catalunya Ràdio i a TV3. Si només hi ha ell i la seva obsessió corrosiva, no cal donar més voltes al nan.

Diputat Ferran, el nacionalisme –no cal dir que el de vostè– es cura viatjant. ¿Ha provat d’anar a la vall de Boí? A Alacant també s’hi està molt bé. Allà comprovarà els efectes del salfumant nacional que vostè representa en el catalanisme que tant li repugna. Potser s’animarà encara més en la croada que ha emprès per rematar el tel o potser s’entristirà comprovant que la crosta és tan tènue que no paga la pena ni arrancar-la. Però si Joan Ferran fa de portaveu del PSC, arriba la segona pregunta. ¿Pot Esquerra Republicana fer costat a un partit que pretén liquidar la discrepància nacional que encara aguanta en aquest país? ¿Encara somnien els independentistes en mitjans públics i nacionals i en un espai de comunicació que es correspongui a l’extensió de la llengua catalana?

Com que no es tracta de cap broma i a TV3 el nacionalisme català ha estat i és anècdota, els dirigents d’Esquerra haurien de demanar immediatament al PSC i al president Montilla una explicació. Si els socialistes volen arrancar la pelleringa nacionalista de TV3, és lògic pensar que voldrien també traure’ls a ells les escates nacionals que els queden.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.