Opinió

Keep calm

El teatret de Feijóo

El Congrés va votar ahir la presa en consideració de la llei d’amnistia i Alberto Núñez Feijóo va anunciar una comissió d’investigació per saber tot el que està negociant el PSOE amb els partits independentistes. Hi té tot el dret. El problema és, però, el teatret. I perdonin la rima. El PSOE ha ofert a ERC i Junts la llei d’amnistia i el PP, sempre mirant de reüll Vox, s’ha encès d’ira. També hi tenen tot el dret. El problema és que si Feijóo hagués pogut comptar amb els vots de Junts per ser president del govern, també hauria ofert l’amnistia. Si és que no la va oferir, que segur que la va oferir. I dos ous fregits més, també. Si fem memòria, tot i que el 23-J ja se sabia que Carles Puigdemont tenia la clau de La Moncloa, el PP no va sortir a malparlar ni a manifestar-se com un sol home. Ho va fer quan va veure que ells no podrien pactar amb Junts.

Al partit de Puigdemont són conscients que el PP té raó en una cosa. Un pacte d’estat d’aquestes característiques no es pot fer sense el concurs dels dos grans partits. És el primer que es farà així. Però el problema és l’altura de mires i el driblatge curt de socialistes i populars, incapaços els uns de proposar-ho i els altres, d’acceptar-ho. I la gran paradoxa és que a qui millor li va la llei d’amnistia no és al PSOE. És al PP! Si el PP ha de deixar de dependre de l’extrema dreta i buscar altres aliances per governar, perquè mentre vagi de bracet amb Vox no hi voldrà pactar ningú, necessita recuperar els seus aliats tradicionals: el PNB i els convergents. I, per fer-ho, cal que es desfaci de Vox, sí, però cal que els nacionalistes bascos, però sobretot el món convergent, puguin tornar a la política tradicional. I l’única manera és la llei d’amnistia. El PP ho sap, Feijóo ho sap. D’aquí que totes les seves manifestacions, a Ferraz o lluny de Ferraz, i les seves comissions d’investigació siguin un dret, sí, però sobretot un teatret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia