De reüll
Saborosa urticària
La primavera és una època de renovació, de regeneració i de noves oportunitats. O això és el que diu el tòpic. En tot cas, és el moment de mirar la naturalesa i aprofitar els recursos que la terra ens comença a oferir de manera abundosa. Enmig de la creixent preocupació pel malbaratament alimentari i la recerca d’alternatives saludables i sostenibles, aquests dies he redescobert un plat exclusivament primaveral de la meva infància: l’ortiga. Heu menjat mai ortigues? Sovint es considera una humil mala herba, causant de picades urticants i doloroses, però en realitat és molt més que això. Es tracta d’un tresor de nutrients, vitamines i minerals que el nostre cos necessita després de l’hivern. A més, és una planta abundant que creix de manera silvestre en moltes àrees rurals, oferint una font gratuïta i accessible d’alimentació saludable. En una societat on el malbaratament alimentari és un problema creixent, la utilització de l’ortiga com a ingredient culinari està guanyant popularitat de moment en els restaurants més exigents, quan abans era considera un aliment que feia pobre. Proveu-la en truites, sopes, cremes, i recordem que la sostenibilitat, salut i el bon gust poden anar perfectament de bracet. Això sí, a l’hora de collir ortigues preneu totes les precaucions!