Articles

Els desencantats no voten

D'Avui.cat

L'abstenció va en augment, diuen els estudis més fiables. El Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat pronostica que els qui no votaran seran molts més que a les legislatives del 2004. Alhora, seixanta-tres de cada cent catalans asseguren que ha augmentat el seu grau d'insatisfacció amb la política.

Amb aquest panorama, és fàcil deduir que la lluita contra l'abstenció serà un dels eixos d'aquesta campanya electoral. En aquests quinze dies que tenim per davant, les crides a la participació seran contínues i no faltarà el polític que, a la jornada d'eleccions, farà una última petició als electors perquè passin pel col·legi electoral.

El cas és que la classe política ha donat prou mostres d'ineficàcia en els darrers anys com per deixar passar l'oportunitat de canviar-la o, si més no, de donar-hi un advertiment. Encara que sigui en blanc. Però no votar res és el pitjor servei que es pot oferir a la democràcia: Com més desencantats, menys ganes de forçar canvis. Tota una paradoxa. O és que potser volen canviar de sistema polític? Per quin?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.