Opinió

Lletra petita

Futbolistes i molt més

“Ivana Andrés va posar dempeus el Parlament Europeu amb el discurs compartit amb Alba Redondo al·ludint a Alèxia i ara és al consell assessor sobre la bretxa de gènere

Ivana Andrés, històrica primera capitana del Reial Madrid i campiona del món, posa rumb a l’Inter de Milà com a gran fitxatge. Abans de fer la maleta i d’inaugurar una sala al seu nom a Legends, museu de samarretes mítiques exposades per Marcelo Ordás a la Puerta del Sol, però, la futbolista d’Aielo de Malferit i educadora social ha participat amb les ministres Elma Saiz (Inclusió) i Ana Redondo (Igualtat) en la constitució del consell assessor de bretxa de gènere, en què és vocal del sanedrí de 20 experts al costat de José Luis Rodríguez Zapatero i Magdalena Valerio, entre d’altres, que debat mesures per reduir la desigualtat. “És un privilegi per mi formar part del consell i ajudar a erradicar la bretxa de gènere, cadascú des del seu àmbit i jo fent aportacions en l’esportiu. El futbol està encara molt masculinitzat i hi ha molt a fer: revisar la llei de l’esport del 90, millorada el 2022 però encara millorable; legislar sobre la publicitat esportiva perquè hi hagi una representació similar de referents masculins i femenins”, exposa la central valenciana. Que Ivana Andrés defensa amb la mateixa jerarquia amb què domina l’oratòria s’ha vist al Parlament Europeu. “Hem de donar a les nenes del món referents femenins en què es puguin veure reflectides. Dones que les inspirin, que les emocionin, que els permetin, en moments difícils personals i professionals, no rendir-se. Hem d’ajudar a construir referents femenins que ajudin tota la societat [...] Les nenes del món sencer ja no volen ser com Mbappé, Beckham o Ronaldo. Volen ser com Alèxia Putellas”, va dir l’11 de març. Aquell dia, Andrés va posar dempeus el Parlament Europeu compartint discurs amb Alba Redondo, davantera distingida per Igualtat amb el reconeixement Arcoiris per la visibilitat LGTBI. El pas d’Alèxia, Aitana, Ivana i Alba per oferir la Nations League al Congrés, on la mirada se’ls fixava en els retrats masculins, ha fet que la cambra estudiï incorporar retrats de dones als salons. Per allà on passen aquestes futbolistes canvien el món i sempre és per a millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia