Opinió

Mirades

Cantades amb obsequis afegits

La Cantada de Sant Antoni arriba al desè aniversari presentant les millors veus del bolero i l’havanera

La Cantada de Sant Antoni de Calonge arriba aquest cap de setmana al seu desè aniversari amb dues cantades, divendres i dissabte al vespre, en les quals reuneix els millors grups i veus del món de l’havanera. A més, amb motiu de l’aniversari, hi ha sorpreses afegides, perquè cadascun dels sis grups participants portarà un obsequi musical, fent així d’aquestes cantades moments únics de la història de l’havanera. Organitzada per l’Ajuntament, és relativament jove, però en aquest temps s’ha convertit en una de les grans cantades de Catalunya. La dirigeix i presenta des del primer dia el periodista Francesc Sánchez i Carcassés, segurament un dels homes més informats del món de la música d’orquestra, les sardanes i les havaneres del país. L’any passat va ser el darrer, a petició seva, que va dirigir la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell i és una de les veus més autoritzades del món de l’havanera; el compositor i cantant Carles Casanovas va dir d’ell que “ha estat el millor director que podia tenir la cantada”.

En Francesc va tancar una etapa a Calella després d’haver-ne estat presentador i director artístic durant molts anys. Però continua present en aquest món i continua programant i presentant cantades com les de Platja d’Aro o de Calafell. Però té una estima especial a la de Sant Antoni, que va parir i ha vist créixer. I per aquest any d’aniversari ha aconseguit reunir el bo i millor d’aquest món. Els divendres, a partir de les deu, a l’espigó de Sant Antoni, hi actuaran Americanus, Arjau i Peix Fregit. I dissabte, Port Bo, Son de l’Havana i Neus Mar. Cada grup interpretarà vuit cançons. Un cartell de Champions.

Ara bé, en aquesta cantada d’havaneres i boleros, com s’anuncia, hi haurà els obsequis afegits. Cada grup en portarà almenys un. La majoria ja es coneixen. Divendres amb Americanus hi actuarà un dels noms més importants del panorama musical del país: Antoni Mas interpretarà El capità, la cançó que va compondre amb lletra de Carles Casanovas. Arjau cantarà amb Txiqui Ramon, l’històric de Port Bo, i també portarà com a regal la reaparició de Bergantí, el grup de Malgrat de Mar retirat ja fa anys i que mai més no havia cantat, i que interpretarà Busca’m a l’Empordà. I Peix Fregit clourà la seva interpretació amb els Ulls verds, del poeta de Palamós Josep Miquel Servià i del mestre Ricard Viladesau, acompanyats de les Veus Infantils de l’Escola Vedruna de Palamós.

Dissabte el grup de Sant Vicenç dels Horts Son de l’Havana ha convidat el percussionista cubà Santiago Sánchez Cifuentes, i aquest obsequi s’ajunta amb el fet que torna per un dia el seu cantant, retirat l’any passat, Josep Lluís Blázquez. I Port Bo, a qui es va trobar a faltar per primera vegada a Calella, hi serà i com a obsequi porta el gran Carles Casanovas, que interpretarà El capità. Tancarà la cantada Neus Mar, que la clourà amb la coral Petites Veus, del col·legi Vedruna de Palafrugell. L’acte serà retransmès per la Xarxa de Televisions Locals.

Els ancestrals i els grups més renovadors, i amb ells les veus infantils que ja van participar en La Cantadeta, cartell de Champions per a un aniversari rodó, el desè de la Cantada de Sant Antoni d’havaneres i boleros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia