Opinió

Lletra petita

Serveis secrets

“Trump va actuar com un eixelebrat inconscient que es creu invulnerable? O immediatament es va adonar que els fets li donaven un rèdit electoral increïble?

La foto d’un Donald Trump amb el puny alçat, gotejant sang per l’orella dreta i envoltant d’agents del servei secret, en un fantàstic contrapicat amb la bandera de les barres i estrelles de fons, va fer la volta al món en qüestió de segons després de l’atemptat frustrat de diumenge. Mirada amb suspicàcia, la foto sembla un muntatge, de tan periodísticament bona que és, i segur que ha desfermat la imaginació de molts conspiranoics. El que és evident, i no fa falta ser de l’FBI per adonar-se’n, és que en el míting en qüestió hi va haver errades de seguretat importants que susciten molts de dubtes. Deixant de banda el fet malaltís que qualsevol nord-americà es pugui convertir en un franctirador comprant l’arma adequada –en aquest cas va ser un rifle semiautomàtic–, només cal veure els vídeos per comprovar que els agents a càrrec de la seguretat de Trump van badar de manera incomprensible a l’hora d’evitar que el polític septuagenari es tornés a aixecar sobre l’escenari cridant al públic a lluitar, després de rebre l’impacte de la bala.

Potser l’expresident pensava que li havien disparat amb un tirador i la seva habitual actitud de perdonavides el va omplir de l’adrenalina necessària per fer-ho. Potser estava en xoc i no s’adonava ben bé del que havia passat, per molt que després assegurés a les xarxes que havia notat perfectament que la bala li fregava la cara. En qualsevol cas, els agents dels serveis secrets o no van tenir prou traça per mantenir-lo quiet o van donar per fet massa ràpid que ja no hi havia perill un cop abatut l’autor dels trets. Fins i tot va ser difícil fer-lo entrar al vehicle, on hauria estat més protegit. Trump va actuar com un eixelebrat inconscient que es creu invulnerable? O immediatament es va adonar que les circumstàncies li donaven un rèdit electoral increïble? Aquestes dues preguntes ens les podríem fer fins i tot sense que s’hagués produït la temptativa d’assassinat. Trump ha sobreviscut, la gran pregunta ara és si els Estats Units tornaran a sobreviure a Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia