Opinió

Som 10 milions

El país més segur del món

El Principat té un índex de criminalitat de 12,87, molt baix. Espanya el té de 36,24 i França, de 55,26

Ens agraden les llistes. Les de les pel·lícules de la dècada, les dels millors restaurants, les dels llibres més venuts i les de les cançons més reproduïdes a Spotify. N’hi ha per a tots els gustos i no hi podia faltar la dels països més segurs i amb menys criminalitat. Andorra ocupa el primer lloc en les dues llistes segons el darrer índex elaborat per la plataforma Numbeo, la base de dades sobre països i ciutats més gran del món i que es nodreix dels formularis introduïts pels visitants del web. L’informe ofereix informació actualitzada sobre les condicions de vida de tot el món, com indicadors d’habitatge, sanitat, trànsit, criminalitat, cost de la vida i contaminació.

Segons Numbeo, les seves dades serien més precises que les governamentals perquè diuen que poden estar maquillades pels òrgans oficials, hi ha països en què és més difícil denunciar i hi ha parts del món on no hi ha dades.

La publicació assenyala que el Principat té un índex de criminalitat de 12,87, considerat molt baix, i és al nivell del de països com els Emirats Àrabs Units (15,65), Qatar (15,98) i Taiwan (16,74). En el cas d’Espanya i França, l’índex de criminalitat és de 36,24 i de 55,26, respectivament. El país on l’índex de criminalitat és més alt és Veneçuela, amb 81,15.

Andorra també ocupa el primer lloc entre els 146 països analitzats respecte a l’índex de seguretat. Aquest índex és l’oposat al de criminalitat; és a dir, si una ciutat té un índex de seguretat alt, es considera molt segura. En el cas del Principat, l’índex de seguretat és del 87,13 i supera els següents en la llista, que són els Emirats Àrabs Units (84,35), Qatar (84,02), Taiwan (83,26) i Oman (80,99). En el cas d’Espanya, l’índex de seguretat és del 63,76, i en el de França, del 44,74. A la cua hi ha Veneçuela (18,85), Papua Nova Guinea (20,27) i l’Afganistan (21,67).

Cal destacar que dels onze països més segurs del món n’hi ha tres que són microestats europeus. El rànquing s’utilitza per les agències de viatges de tot el món per recomanar destinacions als seus clients garantint un màxim de seguretat en els llocs que els proposen. Andorra, segons Numbeo i també per la revista grega CEO World (especialitzada en economia, gestió d’empreses i inversions), és la millor destinació turística del món si el que es prioritza és la seguretat durant l’estada.

Aquesta és tota una garantia per als ocupants dels 900.000 vehicles que entraran al país aquests mesos de juliol i agost. El passat mes de juny van visitar Andorra 922.933 persones, de les quals 600.749 són excursionistes (65,1%), és a dir, no fan nit al Principat, mentre que 322.184 són turistes (34,9%), és a dir, pernocten. Respecte al mes de juny de l’any passat, això representa un increment del 9,7%. Per país de residència, els visitants d’altres procedències presenten una variació positiva de +15,6%, seguits dels visitants francesos i els visitants espanyols, els quals presenten una variació positiva de +13,8% i +3,7% respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia