Opinió

Marea alta

Alerta permanent

Catalunya està en alerta. Amb els parcs naturals de la serra de Montsant, les muntanyes de Tivissa i Vandellòs, les serres de Cardó-Boix, Baronia de Rialb i Ribera Salada tancats novament per l’elevat risc d’incendi, el país intenta superar una onada de calor que ens recorda, un estiu més, les conseqüències del canvi climàtic i les condicions extremes a què ens haurem d’enfrontar any rere any durant les temporades d’estiu.

La contaminació de l’entorn, l’ús abusiu dels recursos naturals i la mala o escassa gestió de les zones forestals, juntament amb l’abandonament dels cultius, han estat algunes de les accions que s’han anat sumant i han anat accelerant les conseqüències d’un canvi climàtic que esdevé inevitable.

Després de tres anys de sequera sense precedents sembla que hem pres consciència de la necessitat de garantir el subministrament d’aigua en cas de repetir-se la situació. I tot fa pensar que es repetirà!

Tanmateix arriba el moment de prendre consciència de la necessitat de fer front a les temperatures extremes que ja es van repetint estiu rere estiu igual que haurem de buscar solucions per les conseqüències de les pluges torrencials o les gelades fora de temporada. Ha arribat el moment de l’alerta permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia