Opinió

Marea alta

No n’hi ha prou

Els mesos d’estiu creix la violència masclista. Ho diu la policia a partir de l’experiència i les dades. Les xifres no enganyen i un any rere l’altre es confirma l’evidència. Durant l’estiu creixen els casos i les denúncies. Els experts també diuen que ara les dones denuncien més que abans. Les dones joves tenen més informació i són més agosarades a l’hora de defensar-se. Però no n’hi ha prou.

Segons les xifres dels Mossos d’Esquadra, el 81% de les dones que van morir a mans dels seus companys durant el 2023 havien patit assetjament previ, però en tres de cada quatre casos no hi havia cap denúncia. No hi ha punt de comparació entre les denúncies que es presenten avui dia i les que es presentaven 30 anys enrere, però quin suport tenen les dones un cop han denunciat? A on van? Qui les sosté? Com fan front al desequilibri que això suposa en les seves vides? Com superen el xoc emocional? Es pot denunciar sense xarxa o família de suport?

Totes aquestes preguntes, sovint, no tenen resposta ni al cap ni al cor de la víctima. Hem previst el mecanisme legal (la denúncia), però encara no hem aprofundit en l’acompanyament social que això requereix si volem garantir l’èxit, que no és res més que evitar morts. Perquè no n’hi ha prou de denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia