Opinió

opinió

Canvi de majories, era postprocés

Just acabada la fase de consultes ahir de Josep Rull, i minuts abans que convoqués per a avui la diputació permanent, el PSC, ERC i Comuns Sumar ja havien il·lustrat el nou front que ve, en fer públic un escrit conjunt que havien entrat a registre, signat pels respectius portaveus, en què sol·licitaven “amb caràcter urgent i immediat” la citada convocatòria. L’escrit no calia, doncs, però pot ser que no es refiessin que Rull volgués demorar la investidura, o que volguessin ja visualitzar la nova majoria. O totes dues coses. “Tenim majoria a la mesa”, comentaven també ahir fonts del PSC, amb una primera persona que encara resulta xocant. En tot cas, en breu poden tenir una nova oportunitat d’utilitzar-la perquè, si, com és previsible, Puigdemont és detingut abans del ple, i Rull l’ajorna –amb el vistiplau inicial de tots–, el PSC, ERC i els comuns no voldran deixar passar gaires dies. I és que la primera quinzena d’agost qui convoca els plens és la diputació permanent, amb majoria del nou tripartit, i podrien forçar-ne una altra la setmana vinent per reprendre el d’investidura, independentment de la situació processal en què es trobi Puigdemont, quan ja troben que haurà passat prou temps per superar el dol i el previsible esclat de protestes. Arribats a aquest punt, Rull ho tindrà complicat per tornar a ajornar el ple i encara més per allargar-ho sine die, com segur que a Junts molts voldrien, malgrat que fer-ho fins passat el 26 d’agost sí que seria gairebé un cop d’estat.

En tot cas, tot plegat fa evident que s’ha consumat el canvi de majories votat el 12-M. Benvinguts a l’era del postprocés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia