Opinió

Mirades

La Nit d’Il·lusió del Mag Xevi

Avui a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro, arriba aquesta nit màgica que presenta des del 2001

Xavier Sala i Costa, molt més conegut com l’il·lusionista Xevi, està a punt de complir 81 anys, el dia 19 d’aquest mes, però continua actiu i un punt atrafegat perquè avui, dissabte, encara el primer quart de segle de la Nit d’Il·lusió que organitza des del 2001 a Santa Cristina d’Aro, primer en espectacles de petit format al pati del Gran Museu de la Màgia, que ha impulsat, per posteriorment prendre volada i traslladar-se als jardins del museu, al pavelló poliesportiu i després a la sala polivalent de l’Espai Ridaura, on demà començarà puntualment, alerta, a dos quarts d’onze de la nit. La Nit d’Il·lusió és un espectacle internacional de Màgia que té els seus antecedents a les Trobades Màgiques a la Costa Brava que en Xevi va impulsar a partir de 1981. Aquelles Trobades fan de Xevi el primer organitzador de festivals internacionals d’il·lusionisme, i li van servir per tirar endavant altres festivals com ara Famosos de la Magia, Nit Màgica Internacional, Vivim la Màgia o Magic Interfest. El 21 d’agost del 2001 va ser la primera Nit d’Il·lusió que encara el seu primer quart de segle amb actuacions internacionals que al llarg dels anys han portat a Santa Cristina figures de la màgia com l’anglès Ali Bongo, els belgues Elastic & Francesca, el cubà Ernesto Planas o el xinès Huang Zheng, entre molts d’altres.

Avui, a la Sala Ridaura, Xevi presenta un cartell que coordina i encapçala ell mateix amb la participació d’Erix Logan –que ha tingut un gran triomf a Las Vegas–, de Javier Botia, Sara Maya, Juan Colás i Pepito i Arno, en el que promet ser una nit de màgia de primer nivell en l’únic festival internacional que se celebra a l’estiu a Catalunya. Un festival absolutament adequat per al públic familiar que permet gaudir de primers figures del món de l’il·lusionisme gràcies als contactes que ha fet Xevi en les seves actuacions arreu d’Europa i del món,

El mag Xevi, un veterà del món de l’il·lusionisme, ha estat també un gran divulgador de la màgia, però al llarg dels anys ha estat un personatge molt popular per les seves aparicions en programes mítics de la televisió com Fiesta con nosotros i Día de fiesta, amb el gironí Joan Viñas Bona i Herta Frankel en l’única televisió que llavors hi havia, i en blanc i negre, Un millón para el mejor, de Joaquín Prat, o Estudio abierto, de José María Íñigo. També a TV3, on va participar, entre d’altres, a Filiprim. Actor en pel·lícules i anuncis televisius, per a tota una generació que ara ja som grans es va fer famós conduint amb els ulls embenats i aconseguir el rècord Guinness fent-ho des del monestir de Montserrat fins al Saló de l’Automòbil de Barcelona. Abans ja havia fet demostracions a Empuriabrava i va tornar a conduir des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona fins a Martorell abans de fer-ho per diversos punts de la Península.

En Xevi porta 65 anys de trajectòria, tot i que ja havia fet actuacions abans, i s’ha convertit en el gran divulgador mundial i impulsor de la Casa Màgica, en una masia de Santa Cristina d’Aro que des de començament de segle s’ha convertit en el Gran Museu de la Màgia, dels més importants del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia