Opinió

Marea alta

La columna

El president Illa es va estrenar ahir amb un elogi de la llengua catalana com a “columna vertebral de la nació”. El socialista arriba a la presidència de la Generalitat gràcies a ERC i els Comuns, —tal com van fer els seus predecessors Pasqual Maragall i José Montilla—, amb el compromís que genera una nova conselleria de Política Lingüística. I dit i fet! Ahir va prendre possessió Francesc Xavier Vila com a nou conseller. Diu que Illa li ha fet la mateixa oferta que el president Aragonès i que, per això, ha acceptat com a independent. Però hi ha un matís important: Illa li ha ofert una conselleria, cosa que ERC no va fer mai. Dirigir la política lingüística del país amb una conselleria no és el mateix que ser una part d’un departament.

Si el nou govern de la Generalitat creu en la llengua com un espai de futur i aconsegueix recuperar el respecte per la llengua que ens uneix amb les Illes i el País Valencià haurà fet molt més que els governs independentistes. Però el repte és superar tot el pòsit que han deixat anys de calúmnies i desinformacions de Ciutadans i Vox. Illa va dir que la promoció de la llengua “no va contra ningú”. Ara Francesc Xavier Vila té un encàrrec: convertir el que ha estat una arma de foc en columna vertebral de la nació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.