Opinió

Marea alta

Foc

Grècia crema. Les altes temperatures de les últimes setmanes, amb dues onades de calor que han donat registres per sobre dels 44 graus, i la sequera dels últims anys, han deixat els boscos en condicions ideals per cremar. I cremen.

En el moment d’escriure aquestes línies les flames amenacen Atenes. Més de 50.000 persones han hagut de deixar les seves cases, les autoritats han hagut d’evacuar hospitals i residències de gent gran, i milers d’hectàrees han estat calcinades, juntament amb tot el que el foc ha trobat al davant: vehicles, cases, escoles i instituts. L’entrada del foc en zones urbanes ha provocat explosions i això ha incrementat la virulència de l’incendi. El foc ha tenyit el cel de fum i cendres que, al llarg de les pròximes setmanes, s’escamparan pel Mediterrani, un mar que s’escalfa a marxes forçades per efecte del canvi climàtic.

Grècia està en plena temporada turística. Els hotels i els apartaments turístics d’Atenes estan plens de turistes que s’han hagut de sumar a la situació d’alerta que afecta la població. I, malgrat la gravetat, n’hi ha que es fan fotos somrient davant d’un cel ennegrit pel fum i amb la resplendor de les flames que s’apropen. Les xarxes tenen això: són el reflex del que passa, i el que passa és que estem desconnectats de la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.