Opinió

Marea alta

Festa de morts

La festa major de Gràcia d’enguany s’ha quedat sense activitats de cultura popular i de festa major ha passat a enterrament de la sardina. La jornada castellera d’avui i la convidada dels gegants de Solsona d’ahir són els únics actes de cultura tradicional que hi haurà en tot el programa, a més d’una improvisada marxa fúnebre on el drac Gaudiamus va desfilar cobert amb roba negra juntament amb els representants de les diferents colles amb espelmes en senyal de dol. Diuen que surten per la mort de la cultura popular, ja que les entitats i el Districte han estat incapaços d’arribar a un acord de mínims per garantir la celebració.

Tot ve de les discrepàncies entre la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia, la Colla Vella de Diables i el Districte per una discussió sobre l’ús de petards al correfoc de l’any passat. Les desavinences van fer caure els actes de foc del programa, però el conflicte ha crescut al llarg de les últimes setmanes fins a estendre’s també a la resta d’actes, les matinades, el seguici i les cercaviles. Per a més inri, la junta de la Coordinadora de Colles de Cultura ha dimitit, deixant orfes bastoners, geganters, diables, castellers, trabucaires i figures del seguici festiu. La festa popular ressuscitarà, segur! Però enguany toca ballar amb el cadàver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia