Opinió

Keep calm

Objectiu Mossos

Dimecres passat, el president Salvador Illa va fer una oportuna primera visita als Mossos d’Esquadra i en el seu discurs es va comprometre a dues obvietats: allunyar el cos de la confrontació política i fixar la seguretat pública com a meta prioritària, com si la policia catalana hagués estat fins ara una àgora despreocupada de res que no fos la xerrameca. Si per a Illa la seguretat pública és una prioritat, que no es pensi que ho resoldrà posant un cartell a les comissaries ni fent arengues des del faristol. Haurà de pressionar els seus correligionaris i aliats espanyols i catalans per modificar uns quants corpus legislatius que concretin i aprofundeixin millor les competències policials i les obligacions judicials en tot allò que avui provoca que la seguretat pública sigui una espasa de Dàmocles sobre la convivència i sobre la mateixa democràcia.

I no tindrà pas menys feina per evitar la politització de la policia catalana. Haurà de garantir que atorga la mateixa protecció a tots els expresidents de la Generalitat i a tots aquells que formen part del seu gabinet. Haurà d’aconseguir que les manifestacions independentistes siguin vigilades i protegides amb la mateixa cura que les manifestacions unionistes i ultradretanes. Haurà de dotar el cos dels recursos estatutaris i jurídics necessaris per rebutjar el compliment de les ordres judicials manifestament prevaricadores o políticament contaminades. Haurà de llicenciar tots els agents que es permetin fer valoracions polítiques en públic i uniformats. I, sobretot, haurà de saber veure que els afalacs, els favors i l’acceptació cordial de col·laboració que se’ls facin des d’Espanya no són res més que esquers per empènyer-los a una trampa de descrèdit, com ha estat el cas de l’operació per detenir Carles Puigdemont, on la veritable gàbia era aquella en què els Mossos s’hi van fotre de caps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia