Opinió

Lletra petita

Una dona molt gran

“La waterpolista terrassenca Paula Leitón ensenya les noies més joves a no deixar-se intimidar pels covards que intoxiquen les xarxes socials

Fa tot just una setmana, París acomiadava els segons Jocs Olímpics de la seva història. Una fita de gran ressò mediàtic, de llum i espectacularitat –tot i el fiasco de les aigües contaminades del Sena– que va servir al president Macron per projectar al firmament global tota la grandeur indissociable de França i els seus dirigents republicans. Un esdeveniment mundial que va permetre posar un parèntesi a la crisi política en què està sumit el país des de les eleccions del 7 de juliol, en què les urnes van dividir l’Assemblea en tres grans blocs sense prou majoria perquè cap dels tres pugui governar en solitari. La coalició d’esquerres, la més votada, exigeix un primer ministre sorgit de les seves files, però el president de la República es resisteix que obtingui la clau del nou govern. Per als francesos del carrer, els Jocs han estat aquesta treva que ha aconseguit desviar els focus mediàtics de la batalla partidista diària i aparcar, ni que sigui per un parell de setmanes i amb bones dosis de xovinisme, l’estridència i la crispació. Per a la resta de mortals, cadascú amb el seu propi sidral polític domèstic, han estat quinze dies d’entreteniment i de gaudi que han ajudat a fer més suportables les tardes d’un altre estiu canicular. Per això, perquè els Jocs ens han procurat tants bons moments als amants de l’esport, fa tanta ràbia que els que mai no descansen en la seva obsessió per trinxar-ho tot hagin intentat trencar la màgia olímpica amb comentaris denigrants sobre el físic imponent d’una de les esportistes que han brillat amb llum pròpia en la competició com és la waterpolista terrassenca Paula Leitón. La boia del Club Natació Sabadell ha respost als seus insignificants detractors reivindicant amb orgull el seu cos i amb un missatge probablement més pensat per a les noies més joves, perquè no es deixin intimidar pels covards que s’escuden en l’anonimat de les xarxes socials per deixar anar tota la seva petitesa. Una esportista d’altura moral, la Leitón, mereixedora d’una altra medalla d’or, aquesta pel fet de ser una dona gran. Molt gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia