Opinió

Lletra petita

Els falta Puigdemont

“L’únic que separa Illa i Sánchez del reingrés de Catalunya a la ‘normalitat’ autonòmica és la figura del president a l’exili i la seva resistència a claudicar

Deu dies després de l’operació Gàbia per atrapar el president a l’exili Carles Puigdemont, del gas pebre contra ciutadans pacífics i d’una roda de premsa en què el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra s’aventurava a degradar i desqualificar políticament el 130è president de la Generalitat, el comissari Sallent encara no ha estat destituït; ni pel dispositiu sobredimensionat que va ordenar, ni pel fracàs d’aquest dispositiu, ni per la seva insubordinació institucional, i encara menys per haver dirigit la seva frustració contra els agents del CME que, estant de vacances, donen a Carles Puigdemont la cobertura que marca la llei i que el govern espanyol li continua vetant. El conseller Elena es queixa amargament que el president Puigdemont ha volgut engegar ERC a la trinxera espanyolista, però no és ell. Som el que fem, i els Mossos d’Esquadra, que havien estat percebuts com una policia del i per al país, exemple de proporció, eficàcia i respecte democràtic davant el terrorisme i la delinqüència però també davant l’a por ellos, ara són el braç executor de la desmesura, de la violència gratuïta i d’uns jutges bunqueritzats en la repressió fins i tot per sobre de la llei d’amnistia aprovada pel Congrés. Som el que fem, i actualment el president de la Generalitat de Catalunya té un sòlid currículum espanyolista i aquests dies prioritza passar uns dies de vacances en un palauet reial de les illes Canàries amb Pedro Sánchez, abans que fer costat a les víctimes dels atemptats del 17-A i els seus familiars. Agradi o no, la presidència de Salvador Illa serà una etapa significativa d’una Reconquesta iniciada amb l’arenga reial del 3-O del 2017, que ha continuat amb el 155 i la repressió dissuasiva i continua amb una contraofensiva econòmica, diplomàtica, cultural, esportiva, policial..., per terra, mar i aire. És el que Illa anomena “passar pàgina”. I l’única cosa que desmenteix aquesta pretensió de retorn a la normalitat de l’obediència autonòmica i la frustració permanent, és la figura del president Puigdemont i la seva resistència a claudicar enterrant el somni de milions de catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.