Opinió

Marea alta

Mentides

Les xarxes socials han obert una finestra a un món que, abans, era ben desconegut per a molts. Han donat altaveu a persones i moviments que, d’una altra manera, haurien continuat en l’anonimat, i han fet aflorar problemes socials que, fins aleshores, passaven desapercebuts. Les xarxes socials van arribar per democratitzar l’oportunitat que tothom pogués explicar les seves històries, que tothom pogués ser professional de la informació en el sentit més estricte. I així ha estat en molts casos. Ara hi ha qui diu que s’informa per les xarxes socials i no necessita els mitjans de comunicació. Però això se’n va en orris quan apareixen les fake news, que no són altra cosa que mentides que les xarxes ajuden a propagar. Però darrere d’aquestes xarxes que escampen mentides hi ha persones.

Aquesta setmana la fiscalia ha començat a investigar si es pot acusar de delicte d’odi aquells que van fer córrer les notícies falses que podrien haver provocat el crim de Toledo. Però aquestes no són les úniques notícies falses que han corregut per les xarxes aquest estiu. La informació publicada comporta responsabilitats. Sempre. Podem admetre que s’escampin les mentides quan darrere no hi ha un professional de la comunicació? La resposta és no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia