Opinió

Marea alta

Bon dia

Una de les estrelles del turisme a casa aquest estiu ha estat EsmorzApp, una aplicació que permet tenir controlada la millor oferta d’esmorzars de forquilla del país. A aquesta oferta, s’hi ha sumat Turisme Nacional, un portal pensat per fomentar el turisme de proximitat, aglutinant l’oferta d’apartaments turístics dels Països Catalans, en català i amb informació sobre el territori (que inclou el Rosselló, l’Alguer i la Franja d’Aragó). L’objectiu de la plataforma és generar un espai de turisme respectuós, conscient i sostenible i es dona a conèixer com la comunitat turística del poble del “bon dia”.

Només amb la presentació del nou projecte, el seu impulsor ha rebut una allau de crítiques. Li retreuen contribuir a l’especulació del territori des de dins, fent el mateix que ja fan Booking o Airbnb, que fan negoci venent el territori sense respecte per la cultura ni la identitat pròpia.

Una de les conseqüències del boom del lloguer turístic s’ha visualitzat aquest estiu amb veïns que han hagut de deixar casa seva a causa de l’increment sense aturador del preu del lloguer. Però la història ens demostra que la gentrificació i l’especulació són imparables. Potser si el territori s’ha de vendre no està malament fer-ho amb la garantia d’un “bon dia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia