Opinió

Marea alta

Adolescents

Escrivia ahir Sara Muñoz un article sobre la bellesa que s’amaga darrere les tibantors en la relació entre pares i adolescents. L’experiència de generacions i generacions diu que és una etapa crucial per a la formació de la personalitat dels nostres fills i, un cop més, les clatellades, per als pares. Tot i que si recordem la nostra etapa d’adolescents, segur que ho mirem d’una altra manera. Acabava l’article Sara Muñoz dient que intenta comunicar-se amb ells per xarxes socials i que “ara només falta que em llegeixin”, quan tots sabem que els joves llegeixen poc. Més o menys com els pares.

L’escriptor Jordi Llavina és, també, professor de català en un institut de secundària al Penedès. I s’ha de dir que és un professor estimat per part dels joves. Una vegada, Llavina va publicar un article en un setmanari comarcal on revelava, entre altres coses, les preguntes de l’examen que havia de fer als seus alumnes al cap de tres o quatre dies.

Llavina va publicar la informació en un espai setmanal, però la sorpresa va ser que els alumnes es van presentar a l’institut ignorants de l’oportunitat que havien perdut en no llegir l’article del seu professor. Així va provar l’escàs interès dels alumnes per la lectura. Més o menys com el dels pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia