Opinió

Lletra petita

Pinyes i pantalles

“Les aplicacions per conèixer gent estan molt bé però, alhora, poden produir moltes frustracions. Sobretot per les expectatives que sovint no es compleixen

Fa quinze anys el raper 50 Cent i Justin Timberlake publicaven una cançó que en la seva tornada deia “Estic cansat d’usar tecnologia, et necessito davant meu”. L’impacte que la tecnologia ha tingut en les nostres vides les darreres dècades és innegable. Ha aportat multitud de coses bones, però també alguna de dolenta. Probablement la pitjor és com ha incidit en la relació de les persones. Pares i fills que estant a la mateixa casa es comuniquen via WhatsApp o grups d’adolescents en un banc sense dir-se res els uns als altres i fixats únicament en la pantalla.

Fa unes setmanes es feia viral un vídeo d’un pare que castigava el fill a jugar al pati de casa seva. El nen no sabia què fer. S’avorria i el pare li deia que jugués amb una pilota, que escalés un arbre o anés en bicicleta. El nano demanava poder entrar per usar una pantalla. Això que pot semblar una anècdota és un element per reflexionar. És una mica com l’estupidesa aquesta de la gent que es passeja pels passadissos del Mercadona amb una pinya cap per avall per poder lligar i conèixer gent. No només has d’anar al supermercat a una hora determinada, sinó que ja hi ha una taula d’horaris per anar a altres cadenes segons el moment del dia i, depenent del que portis al carret, exposes què busques: relació duradora, un rotllet, madurs o algú amb diners. A banda de la gràcia que aquesta mena de joc pugui fer, ja hi ha experts que ho interpreten com un símptoma de la necessitat de reprendre el contacte humà directe enfront de la tecnologia. Que les aplicacions per conèixer gent estan molt bé però que, alhora, produeixen moltes frustracions. Sobretot per un tema d’expectatives que sovint no es compleixen perquè, per exemple, pots estar dos mesos parlant a totes hores amb algú i quan aquest algú vol desapareix amb un simple bloqueig. I això, afegia l’expert, fa que a vegades intentem acostar-nos a gent llunyana amb el risc d’allunyar-nos dels que tenim al costat. En definitiva, l’ésser humà és un ésser social per naturalesa que necessita contacte humà i no contacte només a través d’una pantalla. I mentrestant, es venen més pinyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia