Opinió

Àgora

Hi ha Sánchez per a temps

Des de la investidura de Salvador Illa com a president, el govern espanyol va esquivant tant com pot el detall i la lletra petita de l’acord del PSC amb ERC sobre l’anomenat finançament singular. No és fàcil explicar-lo. Perquè, segons com s’expliqui, pot fer enrabiar a tothom i no convèncer a ningú. Queda clar que l’Estat, ara governat pel PSOE amb el suport de Sumar, no pensa cedir més poder a Catalunya de l’actual com a comunitat autònoma. És a dir, l’Estat no cedirà la clau de la caixa perquè hi hagi una hisenda catalana que recapti els impostos de tots els ciutadans catalans. Per entendre el tema: no hi haurà cupó basc. En tot cas, hi pot haver facilitar més diners per obtenir més liquiditat.

Aquesta setmana, Pedro Sánchez ha fet la viu-viu per tal de no fer empipar a ningú. Va anunciar que cap comunitat autònoma perdrà diners. En una visió des del quilòmetre zero de Madrid, Sánchez està convençut que el seu govern aporta més diners que mai a les comunitats autònomes. Convençut que calen unes petites modificacions. Creu que la sanitat, l’educació i les pensions estan assegurades arreu d’Espanya, encara que també opina que hi ha comunitats autònomes governades pel Partit Popular que el que fan és utilitzar els diners de l’Estat per fer regals fiscals als més rics.

Ha començat el curs polític i res fa pensar que Pedro Sánchez vulgui avançar eleccions generals a Espanya. El fan trontollar Junts i ERC amb els seus vots al Congrés dels Diputats. Una oposició catalana per a la qual podria ser pitjor el remei que la malaltia en el cas que la presidència del govern fos per a Feijóo. En el PSOE, menys els ex, tothom li riu totes les gràcies. Hi ha sectors polítics que hi veuen un signe des del congrés del seu partit, però més aviat es pot intuir que és un pas més per perpetuar-se en el poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia