Opinió

Lletra petita

Del concurs al ple

“La xiulada castellera a Illa era també d’usuaris del tren, oblidat i tallat. I això que el PSC sap dur com ningú l’eix de govern a la inquietud ciutadana que toca, ara habitatge

El govern del president Illa farà un gir en la gestió de la Generalitat per concentrar-se en qüestions de preocupació ciutadana immediata com ara la seguretat i, ara mateix, l’accés a l’habitatge, més que en la concepció de país o nació. Serveis, habitatge, transports, sanitat... encara com hi va afegir llengua, tot i que la “transformació social” se circumscriurà sempre a l’àmbit de “les nostres competències”, va advertir, la qual cosa ja deriva i limita la transformació... en millora, potser, dels serveis autonòmics actuals. Perquè la “revolució” d’Illa serà de “bon govern, respecte i normalitat institucional”, la qual cosa esdevé una mica contradictori, o en qualsevol cas, poc trencador. El nou govern espremerà els programes d’ajut, col·laboració, finançament i suport de l’Estat en diversos àmbits, que a altres executius sempre aturava, frenava o laminava segons li convenia. Com ara el llum verd a ampliar el nombre de ciutats amb topall al lloguer, decidit a l’estiu i airejat ahir. Per això ara s’aboca a Rodalies o a habitatge. El PSC domina l’art de governar incidint en la preocupació ciutadana més immediata, sigui seguretat o ara el preu dels pisos. El repte per al govern serà d’aquí a mig any, un o dos, quan els trens segueixin petant, l’accés a l’habitatge segueixi sent un luxe, i el que seria pitjor per a ell, que les millores en l’administració pública que vol introduir no s’hagin desenvolupat prou per falta de pressupost o no s’hagi millorat el finançament de Catalunya. Existeixi o no llavors el cap de l’oposició, gairebé tots els àmbits de gestió depenen ja de governs socialistes, tant si la Copa Amèrica és un bluf com els trens de Rodalies, la sanitat o l’AP-7. En el Concurs de Castells es crida “Independència!” des de fa més d’una dècada, i en alguna ocasió s’ha xiulat el president. Cap novetat fins diumenge... El que no hauria d’oblidar, que la majoria de la plaça provenia del Penedès, l’Alt i el Baix Camp, el Tarragonès... tots, usuaris afectats per la falta d’inversió ferroviària endèmica i el tall actual, on Illa i el seu govern se la jugaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia