Articles

Mossos, tres errors en un

A la tres

Des de fa un mes, els Mossos d’Esquadra patrullen ja per tot el territori del Principat. És un motiu de satisfacció per als qui somniem una Catalunya en què nosaltres mateixos ens maneguem les nostres coses. També és digne d’orgull veure que els ciutadans valoren amb un 7 la feina de la nostra policia. Un notable consolidat per la bona feina que durant molt anys ha anat fent aquest cos, des de l’últim dels seus agents fins a remarcables consellers d’Interior que han destacat per la seva tasca, com Xavier Pomés o Montserrat Tura. Sent com és una policia, és lògic que en alguns casos hagi d’usar la força i que no sempre s’actuï encertadament. Sent com és una policia jove, és lògic que tingui errades d’inexperiència o cometi pecats absolutament estalviables. Ara bé, lluny del gremialisme mal entès, els agents haurien de ser els primers a voler que apartin els companys que s’esgarrien. Qui la fa, la paga.

També pel bon nom del cos, els mossos que s’excedeixin en les seves funcions han de ser castigats. I la notícia que publiquem avui és contundent. L’Audiència de Barcelona condemna a uns quants anys de presó quatre mossos d’esquadra que van torturar un ciutadà. El primer error dels cinc agents implicats en el cas va ser equivocar-se en la persona que van detenir el 27 de juliol del 2006. El segon error, i el delicte que els ha acabat sentenciant, va ser torturar aquest ciutadà romanès detingut al carrer, amb unes escenes de violència tan excessiva que fins i tot els vianants recriminaven l’actitud dels mossos. A quatre d’aquests cinc membres de la unitat d’atracaments se’ls imposa ara la condemna més alta que s’ha dictat mai per a uns agents de la policia catalana. El tercer error, menor, és de l’Audiència i la fiscalia per no haver notificat a la premsa, com és fa en tots els casos, que es jutjaven aquests fets. Van aconseguir amagar el cas i el judici. La sentència, en canvi, és pública i transparent. Tot plegat, molt lamentable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.