Opinió

Lletra petita

Tombar Laporta

“El Barça està a punt de sortir del túnel i per això els que el volen presidir necessiten convertir l’assemblea de socis de demà en un acte de campanya

Joan Laporta va guanyar les eleccions del 2021 amb el 54,28% dels vots en un Barça tocat que anava directament al precipici. Segons els Estatuts del club, pot presentar-se a un segon mandat en les properes eleccions, previstes pel 2026. I tot fa pensar que ho podrà fer amb el nou Camp Nou estrenat, la crisi econòmica reconduïda i l’era post Messi encarrilada amb un equip jove que està reconnectant amb l’afició. Aquest és el motiu pel qual els diferents grups que voldrien presentar-se a les eleccions d’aquí a un any i mig (i guanyar-les, és clar) estan aquests dies tan inquiets, comunicatius i bel·ligerants amb Laporta, perquè el Barça ja veu la sortida del túnel i són conscients que l’assemblea de socis compromissaris d’aquest dissabte és la seva última oportunitat de minar el camí de l’actual president cap a la reelecció. D’aquí a un any, potser seria massa tard. Tal és el seu nivell d’ansietat, que els diferents grups que aspiren a deixar la seva petjada en el club ja no descarten sumar per impedir-ho, oblidant que l’últim experiment d’aquesta volada es va titular Joan Gaspart i els 101 dàlmates i, com ja saben, va anar pel pedregar.

Amb la Bartopandèmia i el final de l’era Messi, la tempesta era perfecta (sense equip, més deute, menys ingressos, sous impagables, estadi rovellat...) i Laporta tenia un panorama difícil i complicat. Durant tres anys, la precarietat de la situació ha rebaixat els fums del projecte i ha conduït a una gestió amb errors i encerts, com totes, però sobretot amb sacrificis, “palanques” i falses expectatives. Amb tot, després d’aquest trajecte tan poc glamurós, el Baby Barça torna a generar il·lusió; la plantilla es revalora; el nou Camp Nou és a punt de començar a facturar; Nike, a punt de renovar a l’alça; el club, a punt de celebrar el 125è aniversari, i el cercle virtuós, a punt de tornar a girar, que és el que necessita el Barça per tornar a ser el que era quan feia triplets. Francament, dubto molt que tombar Laporta en l’assemblea d’aquest dissabte sigui el millor que poden fer els socis pel seu club. I també dubto que ho facin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia