Articles

Abraçant l'heroïna per accident

La supervivent heroïna de Barajas –ella mateixa es va fer un torniquet a la cama i va ajudar a salvar dos nens– ha tingut una dosi més de valor i s'ha sotmès a una roda de premsa en què ha explicat el que va viure sense posar-hi més pa que formatge. Després encara ha pujat a un altre avió i se n'ha anat cap a casa. Sense histrionismes, sense contribuir a augmentar la crisi de confiança provocada per l'accident. Al costat de la ciutadana exemplar, Beatriz Reyes, el polític exhibicionista: el conseller de Sanitat (ho és de Madrid, però en qualsevol lloc hauria passat el mateix) Juan José Güemes. Què hi feia aquest home abraçant  la víctima davant les càmeres?

No hi ha res més fràgil que la confiança dels ciutadans en la seguretat de grans infraestructures i de mitjans de transport que no poden controlar. Aquesta confiança s'esberla quan trontolla el Carmel per un túnel mal construït, quan Barcelona es queda a les fosques no se sap per què, quan hi ha una fuita en una central nuclear o quan cau un avió a ple sol i sense sortir de l'aeroport. Els polítics intueixen que en aquests casos han fer costat als ciutadans, però trien la via equivocada: la de la proximitat física (embafadora i mediàtica) i les paraules buides. És més fàcil que plantar cara a les grans empreses implicades, que sempre aconsegueixen que la conclusió de la investigació sigui que no es pot arribar a cap conclusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.