Articles

El "cacic" Pujol

D'Avui.cat

Ves per on, la Generalitat s’ha escandalitzat per unes quantes frases a The Economist. De fet, la revista britànica s’ha limitat a reproduir els tòpics sobre Catalunya i el catalanisme polític que circulen per Madrid i que impregnen la totalitat dels mitjans de comunicació que ells coneixen com a nacionals.

Els col·legues de The Economist, per exemple, han entrevistat el novel·lista Antonio Muñoz Molina, un home pròxim al PSOE que s’ha destacat sempre per un espanyolisme molt agressiu. És ell qui diu que Jordi Pujol era un “cacic provincial”, això que tant sembla haver molestat l’actual govern català. Però aquestes opinions de Muñoz Molina no són noves i sovint han estat compartides, de manera pública i notòria, per la seva esposa, Elvira Lindo. Un fet que no devia passar per alt a un amic del matrimoni, Joan Clos, que va ser hoste –ell i família– de tots dos a Nova York i que, en tornar, va decidir que la senyora Lindo fos l’encarregada del pregó de la Mercè 2006. El PSC va defensar amb ungles i dents aquella decisió. ¿Ara els molesta el que porten dient tota la vida? La hipocresia té un límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.