Articles

Reflexions sobre Fraga

D'AVUI.cat

De les paraules de Manuel Fraga, aquestes en les que assegura que als nacionalistes "se'ls ha de penjar d'algun lloc", en faig les següents reflexions:

1. Encara que sembli incomprensible, Manuel Fraga, don Manuel, no es considera nacionalista. Per sort, no ha arribat a dir que es considera nonacionalista, però amb l'ajuda de la providència, tot arribarà.

2. Manuel Fraga fa seu aquest discurs estrambòtic segons el qual els que senten Espanya com a nació, els que es mostren disposats a fer tot el que calgui per defensar els seus interessos i col·locar Espanya al lloc que, al seu parer, li pertoca, aquests, no són nacionalistes. Ni tant sols els que estan disposats a donar la seva sang per Espanya, ni tant sols aquests.

3. Estirant del fil d'aquest discurs, Fraga conclou que el nacionalisme és "per definició, el contrari de la defensa d'Espanya". Cosa que pot ser certa en algun cas particular, però no sempre i en tot lloc, i molt menys en cas del nacionalisme espanyol. 

4. La literalitat de les declaracions de Fraga són un insult i una amenaça per a milions d'espanyols. En sentit figurat són, almenys, una guitza a la boca de l'estómac de l'estat de dret.

5. Joan Tardà és un aprenent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.