Articles

'Peep show' a l'aeroport

D'AVUI.cat

El polític conservador britànic Philip Bradbourn ha qualificat de “peep show” aquests nous escàners instal·lats als aeroports de Heathrow i Schipol que permeten despullar l'usuari a la recerca d'armes, drogues o qualsevol altre giny o substància que el vigilant de torn consideri perillós a l'hora de volar.

L'augment de les mesures de seguretat als aeroports dels darrers anys, especialment des d'aquells atemptats de l'11-S, ha estat motiu de controvèrsia i debat. És obvi que les mesures tenen una raó de ser, la d'evitar atemptats, però també és evident que com més va, més molesten aquestes mesures. Hem passat de presentar la documentació i la targeta d'embarcament a treure'ns el rellotge, les sabates, les claus i el cinturó. Hem passat de complir un deure diguem-ne cívic, el de col·laborar amb les forces de seguretat, a un estat de terror on un moviment o una paraula en fals pot significar haver d'ensenyar els calçotets al vigilant de torn.

Però ara ja no hem de patir més, ens despullaran sense que ens n'adonem i vés a saber, potser en quatre dies ens faran una prova d'ADN indolora. Ha arribat el moment de dir prou. Qui vulgui anar a un peep show, que se'l pagui de la seva butxaca. Perquè a sobre el voyeur d'aeroport cobra. Sí home, i què més?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.