Articles

Taula de quin turisme?

Editorial

Massa sovint apareixen als mitjans de comunicació atiant alguna polèmica entitats que fins a aquell precís moment havien passat del tot desapercebudes. Poca gent en aquest país, per exemple, tenia notícia del funcionament d’una presumpta Taula del Turisme, d’àmbit estatal i que aplega empreses públiques i privades relacionades, d’una manera o una altra, amb el sector. A la fins ara desconeguda Taula hi ha, per exemple, algunes cadenes d’hotels, Iberia i Renfe. Considerant els seus integrants, no es fa estrany, per exemple, que aquesta entitat gremialista no hagi dit res dels gravíssims danys que causa per a la imatge exterior de Catalunya el caos a què la sotmeten de manera sistemàtica el funcionament de l’aeroport del Prat o de les línies de Renfe.

Fins ara ningú havia sentit mai una declaració de la Taula de Turisme que qüestionés els transports o les infraestructures públiques. Quants turistes deu haver perdut Catalunya en els darrers mesos a causa dels incidents insuportables que deuen haver patit? Renfe o Aena han fet públic en algun moment el percentatge de les queixes que els han arribat pels seus continus incidents turistes procedents de fora d’Espanya?

Per això resulta tan grotesc que aquesta desconeguda fins ara Taula del Turisme hagi fet una declaració pública demanant a les comunitats amb llengua pròpia que respectin “la cooficialitat de l’idioma espanyol per no perjudicar la imatge del turisme nacional”. Quantes queixes arriben a les entitats responsables de canalitzar-les o de resoldre-les per senyalitzacions en carreteres, aeroports o estacions que indueixin a la confusió? I si n’hi hagués, ¿no en serien responsables les mateixes empreses de la Taula per no haver explicat encara als seus clients que Girona és oficialment i exclusivament Girona?

Què pot fer més mal a la imatge exterior de Catalunya, el mal servei que donen algunes cadenes hoteleres, l’actuació de la petita delinqüència o la brutícia a Barcelona, el caos diari que provoca Renfe o la manca de senyalització en castellà? Als responsables d’aquesta comunicació no els pot caure la cara de vergonya perquè no en tenen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.