Articles

Contra ETA, democràcia

ETA ha tacat i ha tancat la campanya. L’assassinat de l’exregidor socialista Isaías Carrasco és una salvatjada perpetrada amb crueltat i amb voluntat d’influir políticament en les eleccions de diumenge. I ja hi ha influït. Més enllà de matar un treballador i d’escapçar la felicitat d’una família, la campanya electoral ha quedat suspesa, ha marcat l’agenda dels partits i mitjans de comunicació i, amb un acte covard i per l’esquena, s’ha convertit en protagonista. Ens temíem que passés i que Espanya tornés a votar en calent. Alfredo Pérez Rubalcaba, ministre de l’Interior, va fer un advertiment seriós just a l’inici de campanya. Precisament aquell dia, 22 de febrer, l’AVUI obria al diari amb aquest titular: “La campanya arrenca amb l’amenaça d’ETA”.

La victòria d’ETA és la suspensió de la campanya. Per respecte a la família de la víctima, per consternació social i per xoc polític, s’entén que potser el més oportú no és saltar i riure i fer un míting demanant el vot. A partir del moment que els dos partits que han bipolaritzat la campanya i que divideixen Espanya es posen d’acord per suspendre els mítings de l’última nit, la resta de partits no tenen més remei que seguir el mateix camí per no ser assenyalats i titllats d’insolidaris. Malauradament, la diferència mai sol ser ben vista i costa molt de defensar. L’argument contrari, però, el de mantenir la campanya, no només és totalment legítim sinó que, al nostre parer, era la millor opció. Si el terrorisme ens altera l’agenda, si deixem de fer la vida normal cada vegada que cometen una bogeria, ens estan guanyant. El terror consisteix, precisament, en això.

ETA ja ha assolit el seu objectiu d’influir. Ahir cap partit va fer el míting final tal com tenia previst, ahir i avui tots els mitjans de comunicació hem canviat les nostres previsions... Entre tots li donem a ETA un protagonisme polític que vol i que no mereix. Com a mínim, caldria que aquesta ETA que a mitja campanya va demanar que es fes el boicot a les eleccions, vegi que no se’n surt a l’hora d’intentar variar el resultat de les urnes. Estaria bé que diumenge anéssim a votar allò que teníem previst votar fins ahir al matí. Amb tranquil·litat i el màxim de normalitat. Contra el terrorisme, vots. Contra ETA, democràcia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.