Articles

Deixeu que el PP s'expliqui en pau

Dolors Nadal, candidata del PP a les eleccions generals, va haver d’abandonar ahir la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra escortada per Mossos d’Esquadra de paisà i sense poder donar la seva conferència sobre el cànon digital. Un grup de joves van boicotejar l’acte rebent-la a crits i introduint-se per la força a l’aula on s’havia de fer l’acte. Després de ser evacuada, Nadal i Sirera van muntar una roda de premsa per explicar el cas i aprofitar per dir que el PP català no permetrà “que se l’eradiqui de la vida pública” a Catalunya.

María San Gil va patir un atac similar a Galícia. Fa pocs dies San Gil, ahir Nadal, i segur que a l’hemeroteca trobaríem d’altres incidents lamentables d’aquesta mena. No són actituds admissibles. Són injustificables i condemnables. Ara bé, fora del fragor de campanya electoral, no estaria de més que el Partit Popular pensés què fa malament perquè se’l rebi amb aquesta animadversió sincera. Segurament, la seva manera d’entendre Espanya i les seves polítiques contra els nacionalismes “perifèrics” que els fan tanta nosa encenen molts ciutadans que no saben trobar la vàlvula d’escapament correcte per demostrar la seva indignació. Les agressions contra el partit de Rajoy que els posa en el paper de víctima i els dona encara més vots a molts indrets de l’Estat no treuen, però, que el PP no hagi de fer autocrítica i preguntar-se per què arriben a generar violència en contra.

Si la independència és l’objectiu, rebentar els actes del Partit Popular d’aquesta manera no és el millor camí per guanyar adeptes. Haurem de buscar d’altres vies més intel·ligents, que respectin l’altre i que deixin que tothom s’expressi com vulgui i on li vingui de gust, sigui quina sigui la ideologia. Potser tenir un Estat propi encara queda lluny. De moment, aspirem a ser un país, des del carrer fins a la Universitat, amb gent educada, civilitzada i que respecti la democràcia. Daniel Sirera, el president del PPC, va dir ahir una cosa que, ves per on, també podria ser l’editorial d’aquest diari: “Continuarem reivindicant la necessitat que a Catalunya existeixi la llibertat d’expressió”. En això sí que hi estem d’acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.