Articles

Una estació fantasma que desapareix

Sense encomanar-se a ningú, el ministeri de Foment havia decidit començar a aixecar al Prat una estació fantasma que tenia com a objectiu establir una base logística “provisional” d’aturada del TGV. Ningú ha acabat d’aclarir exactament en què consistia l’operació. Tampoc el Centre de Coordinació de l’Operativa Ferroviària a Barcelona –una entitat en què hi ha la Generalitat– en tenia, pel que es veu, cap notícia. Tot és confús, però, en tot cas, els alcaldes de la primera i la segona corona de Barcelona, encapçalats pel del Prat, Lluís Tejedor, van fer saber diumenge passat a José Luis Rodríguez Zapatero que la idea era un despropòsit. Segons Tejedor, una solució semblant provocaria més problemes dels que pretendria resoldre, “perquè els accessos són molt limitats”.

Ahir es va saber oficialment i paradoxalment que l’estació provisional del Prat ha quedat descartada. Paradoxalment, perquè ningú havia proposat aquesta pretesa solució de manera oficial. Una vegada més la política de fets consumats i precipitats se salda amb un fracàs. Tot i que la despesa, considerant tot el desastre, no sigui més que anecdòtica, ¿qui se’n responsabilitzarà? Algú va prendre una decisió sense consultar-la amb el municipi afectat ni amb la Generalitat i ara ha hagut de fer marxa enrere.

La decisió anunciada per José Luis Rodríguez Zapatero diumenge passat encara complica més les coses. Zapatero va afirmar que és el seu govern qui es responsabilitza del fracàs del TGV a Barcelona i va exculpar-ne la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. La ministra, pel que es veu, és una peça bàsica per a l’engranatge electoral del PSOE a Andalusia. Els socialistes no es poden arriscar a provocar un rebuig en aquesta comunitat autònoma, sobretot perquè al seu altre graner –Catalunya– la imatge de l’executiu ha quedat ben tocada. Per això Zapatero ha tornat a fer una finta, però el problema és que aquesta pretensió dificultarà l’operativitat que requereix resoldre el caos ferroviari a Barcelona. ¿A qui caldrà demanar responsabilitats a partir d’ara? No a la ministra, ni al secretari Víctor Morlán, que han quedat en suspensió, sinó al mateix Zapatero, que, per cert, quin percentatge del seu temps hi dedicarà?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.