Articles

On para Perpinyà?

D'AVUI.cat

Un tràgic accident aeri davant la costa de Canet de Rosselló, que probablement haurà provocat la mort dels seu set tripulants, ha suscitat un apassionat intercanvi de comentaris entre els usuaris de l'AVUI.cat centrat en la localització geogràfica de l'accident.

És llàstima que en una notícia com aquesta l'interès se centri en la qüestió identitària i no en el fet mateix de l'accident, però no deixa de ser una demostració clara que el debat identitari i el fet nacional interessa tots els usuaris d'aquest mitjà. Per això mateix cal fer un esforç per entendre que hi hagi alguns personatges molt més interessats a reclamar la francesitat de la Catalunya Nord abans que comentar o reflexionar o fins i tot lamentar l'accident.

El més curiós és el fet que aquests mateixos personatges es facin els indignats per llegir una notícia on la catalanitat de Perpinyà i altres viles de la Catalunya francesa és reflectida com un fet normal, més o menys en sintonia amb els mateixos sentiments dels seus habitants, que no tenen gaires problemes a reconèixer-se com a catalans –que parlin català ja és una altra història–. De fet, la presència de la senyera i de la paraula catalan –en francès– diria que és molt més present a la Catalunya Nord que al Principat.

Tot plegat, però, cal considerar un èxit de l'AVUI.cat que aquests personatges hagin trobat en aquest mitjà un lloc on expressar les seves opinions de forma lliure, encara que no sempre en facin un ús respectuós. La premsa digital, per la seva accessibilitat i, especialment, per la seva gratuïtat, pot fer molta feina en la difícil tasca de fer arribar diferents maneres d'entendre el món als que sempre l'han vist pel mateix forat. L'AVUI.cat ha fet seu el compromís d'explicar el que passa al món des de l'òptica catalana i això és el que hi trobaran els seus usuaris, comparteixin aquest punt de vista o no. Tots hi són benvinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.