Articles

Tinguem les festes en pau

D'Avui.cat

Diuen que Nadal és un període de pau, però, com passa en totes les àrees del comportament humà, hi ha problemes. Fins i tot conflictes específics que, paradoxalment, no s’haurien creat mai si no existís una marca tan vermella en el calendari universal.

Aquests dies dedicarem una atenció especial a la dialèctica nadalenca a l’AVUI.cat. Explicarem la batalla a mort que es lliura cada desembre entre la simbologia catalana i l’anglosaxona, entre el Pare Noel i els Reis d’Orient, entre el vesc i la molsa, entre el Tió i l’avet dels regals. Uns avets que, a Barcelona, han causat una gran polèmica per la idea d’Imma Mayol de fer alguna cosa, en fi, potser massa sostenible.

Com a Terrassa, on els comerciants del centre s’han lluït per manca de lluïment. El cas és que han penjat unes estrelles enormes –però sense il·luminar– que han obert un debat no gaire orientat per la germanor. I què es pot dir de l’enfrontament irreconciliable entre el pessebre vivent de Sant Guim de la Plana i l’Ajuntament... Així que recordeu: tots els membres d’una família no poden caure’s bé entre si. Paciència. I bon Nadal!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.