Articles

TVE, TV3 i els impostos

D'AVUI.cat

Primera premissa: Zapatero anuncia que TVE reduirà dràsticament la seva publicitat. Segona premissa: Fernández de la Vega tranquil·litza els treballadors-funcionaris de la tele pública dient-los que els seus llocs de treball no estan en perill. Conclusió: els contribuents acabarem pagant el monstruós dèficit de TVE, mentre que Tele-5, Antena 3 TV i companyia s’embutxacaran més diners en publicitat. En altres paraules: tots els ciutadans, indirectament, subvencionarem les teles privades.

Que TVE emeti menys publicitat em sembla bé. Ara: el que exigeixo és que, si hi ha menys ingressos, també hi hagi menys despeses. El que no pot ser és que els ciutadans seguim pagant a fons perdut una televisió que no funciona. Avui, mantenir RTVE costa uns 1.100 milions d’euros anuals, dels quals la meitat es financen amb publicitat i l’altra meitat amb les subvencions dels pressupostos de l’Estat. L’ens públic té 6.400 treballadors per fer el mateix (però pitjor) que Antena 3 TV i Tele-5 fan amb 1.200.

Indignant, oi? Però compte: que ningú no gosi protestar. Perquè la tesi dominant a Madrid, la de Zapatero i Rajoy, és que la culpa és de les teles autonòmiques, grans malbaratadores de cabals públics. I, sobretot, de TV3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.