Articles

Guardiola també practica l'autocrítica

D'AVUI.cat

En la roda de premsa posterior al partit, Guardiola ha comentat que durant algunes setmanes l'equip no va tenir temps per entrenar els automatismes per l'acumulació de partits en el calendari. La pèrdua d'automatismes va coincidir amb al baixada de rendiment de l'equip. Guardiola ha explicat que ho ha detectat revisionant els vídeos dels partits en què l'equip va perdre el joc cohesionat i dominant que ha tornat a mostrar al camp de l'Almeria.

Aquesta anàlisi de Guardiola, pública però a posteriori, és un altre motiu de tranquil·litat i de confiança cap a la seva gestió del vestidor. Mentre ell sigui capaç de fer autocrítica, tant fa que l'entorn (mitjans de comunicació, socis, simpatitzants i altres) no la faci. Si Guardiola perdés la capacitat de fiscalitzar la seva pròpia feina el Barça patiria, i patiria encara molt més si es deixés condicionar per l'opinió publicada a l'entorn del club blaugrana. Tot el que es diu és subjectiu, relatiu i complementari. Forma part del fòrum obert que és la llibertat d'expressió.

Però a l'articulista el reconforta que algunes de les seves opinions coincideixin amb les opinions expressades a posteriori per l'entrenador sobre els defectes de l'equip. Reconforta especialment quan s'opina públicament i s'és objecte de comentaris que força sovint cauen en l'insult o la desqualificació. Tot pot ser considerat relatiu, esclar, però en realitat no tot és relatiu. No ho són les opinions, però sobretot tampoc ho són els insults. Tres punts més i l'equip treballant de nou amb humilitat, ambició i paciència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.