Articles

La Escopeta judicial

A la tres

El serial de la corrupció a can PP va fer ahir un tomb, via El Mundo, amb la revelació que el ministre de Justícia i fiscal en excedència, Mariano Fernández Bermejo, i el magistrat de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón són aficionats a les monterías. Però no només. L’últim cop que Bermejo El Terrible –bèstia negra del PP des de molt abans que Zapatero el fes notari major del Regne– i el jutge superstar van treure a passejar plegats l’escopeta va ser en plena operació Boadilla. És a dir, en plena cacera judicial de càrrecs municipals del PP implicats en la segona part de la telenovel·la cutre que començava amb Aguirre espiant Gallardón. Un s’imagina l’escena: “Apunta, Bermejo, que és cérvol”; “No, tira tu, Baltasar, que és regidor del PP”.

0 sigui, i ja sé que és una comparació fàcil però tan real com Espanya mateixa, La Escopeta Nacional de García Berlanga en versió 2009, progre, amb ministres i jutges rojos en lloc d’afectes al règim (anterior). Ara resulta que Bermejo, que essent fiscal en exercici es va enfrontar amb el ministre de Justícia del PP Michavila amb allò que “Vam lluitar en el seu dia contra els papàs [franquistes] dels que ens governen i ara ho farem contra els seus fills”, es diverteix igual que aquells papàs que caçaven amb el Generalísimo o li portaven a la canya els salmons més grossos. Entre els quals papàs, per cert, podria ser-hi el seu, que va ser alcalde franquista del poble d’Àvila on va néixer. Però, en fi, ara que Zapatero trepitjava els colls del pobre Mariano i la lideresa Esperanza, va Pedro J. i serveix en safata al PP una recusació de Garzón i una crisi amb la justícia.

La justícia declarada en vaga en un país amb ministres-fiscals i jutges que volien ser ministres, de cacera a Jaén mentre les cues de l’Inem arriben a Finisterre; el mateix país en què ja no es manifesten els compañeros del metal sinó els patrons del gremi i on la conspiració judeomaçònica ha estat substituïda per la pertinaç crisi global. I, tot i això, encara diem que Espanya ja no és el que era.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.