Articles

Volem friquis catalans

D'AVUI.cat

El nordcatalà Lluís Colet ha batut novament el rècord al discurs més llarg. S'ha passat 124 hores seguides xerrant de tot allò que se li ha passat pel cap. Des del Comte Guifré fins al TGV, tal com va declarar abans de començar el seu repte. I tot plegat ho ha fet per dues raons, retornar al llibre Guinnes dels Rècords i fer visible la llengua catalana a la República francesa.

Fer-se un lloc al Llibre Guinnes dels Rècords és, amb tots els respectes, una fricada. I n'hi ha prou amb fer una ullada al programa Guinnes World Records que emet Tele-5 els diumenges a la tarda. La setmana passada vam veure un senyor capaç de tallar un pernil d'una sola llenca de més de tretze metres i una senyora que s'ha operat catorze vegades per aconseguir que la seva cara sembli la d'un gat. Avui, més.

Lluís Colet pertany a aquest grup, i si no surt a Tele-5 és per que 124 hores són massa per un programa de televisió i perquè a les Espanyes més d'un tindria un shock cerebral en descobrir que a França també hi ha catalans que no són espanyols ni per casualitat. En tot cas celebrem la victòria de Colet, perquè si els països normals tenen els seus friquis, nosaltres tenim els nostres. Arrauxats i excèntrics, tocats del bolet i entranyables. Ja ens queda menys per convertir-nos en un país normal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.